Ga terug

Keto Twix

Krokante bodem van amandelmeel met 2 lagen van caramel en chocola.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang snack, snoep
Keuken Keto
Porties 12 stuks

Equipment

  • Ovenschaaltje 16x24 cm

Ingrediƫnten
  

Bodem

  • 100 gram amandelmeel
  • 45 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 30 gram erythritol poedersuiker
  • 10 druppels caramel essence
  • 2 theelepels Vanille essence
  • 1 snufje zout

Caramellaag

  • 55 gram roomboter
  • 120 ml ongeslagen room
  • 100 gram greensweet ery bronze bruine suikervervanger
  • 1 snufje zout

Chocoladelaag

  • 100 gram chocola 85% Lidl

Instructies
 

Bodem van amandelmeel

  • Zet de oven aan op 180 graden
  • Mix alle ingrediĆ«nten en maak er een deegbal van met je handen of met een machine
  • Bekleed een ovenschaal van ongeveer 16x24 met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem
  • Zet in de oven voor 15 minuten of totdat deze mooi goudbruin kleurt
  • Laat afkoelen

Laag van caramel

  • Smelt de boter in een steelpan op gemiddeld vuur totdat deze mooi goudbruin kleurt
  • Meng dan de zoetstof door de boter en laat dit samen koken, goed blijven roeren
  • Voeg dan ook de room toe en blijf ongeveer 10 minuten roeren totdat de caramel steeds dikker wordt
  • Na ongeveer 15 minuten is de saus ingekookt, verdeel deze laag over de koek en zet in de koelkast voor 30 minuten

Laag van chocolade

  • Laat de chocolade smelten in een kom bovenop een pan met heet water op het vuur. Zorg dat de kom het water niet raakt!
  • Laat heel even afkoelen en verdeel dit dan over de caramellaag, zet nog even terug in de koelkast voor ongeveer 30 minuten
  • Snijd nu de koek in ongeveer 12 repen met de koeklaag naar boven
  • Bewaar in de koelkast in een afgesloten doos
  • Enjoy!

Notities

Deze heerlijke Twix smaakt net zo goed als het originele merk maar dan zonder de suikers! Ze waren hier in no time verdwenen :).
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord caramel, chocola, twix