Keto Twix
Krokante bodem van amandelmeel met 2 lagen van caramel en chocola.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 30 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang snack, snoep
Keuken Keto
Bodem
- 100 gram amandelmeel
- 45 gram roomboter op kamertemperatuur
- 30 gram erythritol poedersuiker
- 10 druppels caramel essence
- 2 theelepels Vanille essence
- 1 snufje zout
Caramellaag
- 55 gram roomboter
- 120 ml ongeslagen room
- 100 gram greensweet ery bronze bruine suikervervanger
- 1 snufje zout
Chocoladelaag
- 100 gram chocola 85% Lidl
Bodem van amandelmeel
Zet de oven aan op 180 graden
Mix alle ingrediƫnten en maak er een deegbal van met je handen of met een machine
Bekleed een ovenschaal van ongeveer 16x24 met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem
Zet in de oven voor 15 minuten of totdat deze mooi goudbruin kleurt
Laat afkoelen
Laag van caramel
Smelt de boter in een steelpan op gemiddeld vuur totdat deze mooi goudbruin kleurt
Meng dan de zoetstof door de boter en laat dit samen koken, goed blijven roeren
Voeg dan ook de room toe en blijf ongeveer 10 minuten roeren totdat de caramel steeds dikker wordt
Na ongeveer 15 minuten is de saus ingekookt, verdeel deze laag over de koek en zet in de koelkast voor 30 minuten
Laag van chocolade
Laat de chocolade smelten in een kom bovenop een pan met heet water op het vuur. Zorg dat de kom het water niet raakt!
Laat heel even afkoelen en verdeel dit dan over de caramellaag, zet nog even terug in de koelkast voor ongeveer 30 minuten
Snijd nu de koek in ongeveer 12 repen met de koeklaag naar boven
Bewaar in de koelkast in een afgesloten doos
Enjoy!
Deze heerlijke Twix smaakt net zo goed als het originele merk maar dan zonder de suikers! Ze waren hier in no time verdwenen :).
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord caramel, chocola, twix