Ga terug

Crackers met Rozemarijn en Zeezout

Heerlijke zadencrackers van zaden en pitten, geschikt voor bij de maaltijd of bij de borrel.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Borrelhapje, Lunch, Ontbijt
Keuken Keto
Porties 20 Stuks

Equipment

  • Bakplaat met bakpapier.

Ingrediënten
  

  • 85 gram pompoenpitten
  • 85 gram zonnebloempitten
  • 50 gram lijnzaad
  • 30 gram sesamzaad
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1 eetlepel psylliumvezels
  • 40 ml kokosolie
  • 200 ml warm water
  • rozemarijnkruid
  • zeezout of himalayazout

Instructies
 

  • Zet de oven op 150 graden
  • Meng alle zaden met elkaar en voeg dan het warme water en de kokosolie toe. Voeg de kruiden toe naar smaak en laat 10 minuten staan zodat alles kan binden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het zadendeeg op de plaat. Met de bolle kant van een grote opscheplepel kun je nu het deeg glad strijken over de hele plaat totdat alles goed verdeeld is
  • Zet in de oven voor 45 minuten en zet dan de oven uit. Laat de plaat voor 15 minuten in de oven zodat de crackers kunnen drogen.
  • Snijd het zadendeeg in 20 crackers en bewaar in een glazen pot met deksel.

Notities

Deze crackers zijn snel gemaakt en lekker voor bij het ontbijt of bij de borrelhapjes. Je kan ze met verschillende kruiden maken helemaal naar smaak.
Eet gezond, blijf gezond! 
Trefwoord crackers, keto, suikervrij