Crackers met Rozemarijn en Zeezout
Heerlijke zadencrackers van zaden en pitten, geschikt voor bij de maaltijd of bij de borrel.
Voorbereidingstijd 5 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 50 minuten min
Gang Borrelhapje, Lunch, Ontbijt
Keuken Keto
- 85 gram pompoenpitten
- 85 gram zonnebloempitten
- 50 gram lijnzaad
- 30 gram sesamzaad
- 1 eetlepel chiazaad
- 1 eetlepel psylliumvezels
- 40 ml kokosolie
- 200 ml warm water
- rozemarijnkruid
- zeezout of himalayazout
Zet de oven op 150 graden
Meng alle zaden met elkaar en voeg dan het warme water en de kokosolie toe. Voeg de kruiden toe naar smaak en laat 10 minuten staan zodat alles kan binden
Bekleed een bakplaat met bakpapier en giet het zadendeeg op de plaat. Met de bolle kant van een grote opscheplepel kun je nu het deeg glad strijken over de hele plaat totdat alles goed verdeeld is
Zet in de oven voor 45 minuten en zet dan de oven uit. Laat de plaat voor 15 minuten in de oven zodat de crackers kunnen drogen.
Snijd het zadendeeg in 20 crackers en bewaar in een glazen pot met deksel.
Deze crackers zijn snel gemaakt en lekker voor bij het ontbijt of bij de borrelhapjes. Je kan ze met verschillende kruiden maken helemaal naar smaak.
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord crackers, keto, suikervrij