Ga terug

Chocolade Fudge KetoBars

Deze chocoladerepen zijn vrij van noten en zonder suiker. Gemaakt van roomboter, zonnebloempitten, eiwitten en cacao.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
1 uur
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Gang Nagerecht, snack, Tussendoortje
Keuken Keto
Porties 16 Porties

Equipment

  • Langwerpig ovenschaaltje 20x15
  • Bakpapier

Ingrediƫnten
  

ChocoladeBar

  • 160 gram Roomboter op kamertemperatuur
  • 115 gram Zonnebloempitten
  • 120 gram Zonnebloempasta raw organic
  • 75 gram Eiwitpoeder
  • 85 gram Cacaopoeder raw
  • 80 gram Erythritol poedersuiker
  • 1 snufje Zout

Topping

  • 50 gram Chocolade 85%
  • 1 eetlepel Roomboter

Instructies
 

Chocolade Bar

  • De roomboter moet op kamertemperatuur zijn voordat je begint
  • Meng alle ingrediĆ«nten voor de ChocoladeBar in een keukenmachine, schraap een aantal keren de zijkanten en laat mixen tot een gladde massa
  • Gebruik bakpapier in de ovenschaal en verspreid de mix met de bolle kant van een lepel en druk goed aan
  • Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast
  • Snijd nu eerst 8 repen en snijd deze dan door het midden voor 16 stuks

Topping

  • Smelt de chocolade met roomboter au bain marie in een schaaltje
  • Dompel de onderkant van de repen in de chocolade en zet deze terug op het bakpapier zodat dit weer hard kan worden
  • Besprenkel dan de overgebleven gesmolten chocolade over de repen en laat ze afkoelen in de koelkast
  • Geniet met mate van deze verrukkelijke chocoladebars

Notities

Ik kan niet van deze bars afblijven, dit zijn echt de allerlekkerste ketobars die ik ooit heb gemaakt. Je kan ze 5 dagen bewaren buiten de koelkast in een afgesloten doos, 2 weken in de koelkast of 1 maand in de vriezer.
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord bar, chocola, keto