Chocolade Fudge KetoBars
Deze chocoladerepen zijn vrij van noten en zonder suiker. Gemaakt van roomboter, zonnebloempitten, eiwitten en cacao.
Equipment
- Langwerpig ovenschaaltje 20x15
- Bakpapier
Ingrediënten
ChocoladeBar
- 160 gram Roomboter op kamertemperatuur
- 115 gram Zonnebloempitten
- 120 gram Zonnebloempasta raw organic
- 75 gram Eiwitpoeder
- 85 gram Cacaopoeder raw
- 80 gram Erythritol poedersuiker
- 1 snufje Zout
Topping
- 50 gram Chocolade 85%
- 1 eetlepel Roomboter
Instructies
Chocolade Bar
- De roomboter moet op kamertemperatuur zijn voordat je begint
- Meng alle ingrediënten voor de ChocoladeBar in een keukenmachine, schraap een aantal keren de zijkanten en laat mixen tot een gladde massa
- Gebruik bakpapier in de ovenschaal en verspreid de mix met de bolle kant van een lepel en druk goed aan
- Laat 30 minuten afkoelen in de koelkast
- Snijd nu eerst 8 repen en snijd deze dan door het midden voor 16 stuks
Topping
- Smelt de chocolade met roomboter au bain marie in een schaaltje
- Dompel de onderkant van de repen in de chocolade en zet deze terug op het bakpapier zodat dit weer hard kan worden
- Besprenkel dan de overgebleven gesmolten chocolade over de repen en laat ze afkoelen in de koelkast
- Geniet met mate van deze verrukkelijke chocoladebars
Notities
Ik kan niet van deze bars afblijven, dit zijn echt de allerlekkerste ketobars die ik ooit heb gemaakt. Je kan ze 5 dagen bewaren buiten de koelkast in een afgesloten doos, 2 weken in de koelkast of 1 maand in de vriezer.
Eet gezond, blijf gezond!