Bowl Greekstyle

Een bowl vol met heerlijke smaken uit de griekse keuken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Grieks, Keto
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 4 stuks kippendijen biologisch
  • 75 gram feta
  • 30 gram spinazie biologisch
  • 10 stuks kalamata olijven met pit
  • 1 klein tomaatje gesneden in partjes
  • 70 gram komkommer in blokjes
  • 4 stuks gevulde pepertjes met roomkaas
  • 0,5 avocado in blokjes
  • 10 gram pijnboompitten
  • 3 eetlepels olijfolie voor bakken en in de salade
  • 1 eetlepel roomboter
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 eetlepel sojasaus Kikkoman rood
  • 1 eetlepel basilicum gesneden in reepjes
  • Peper en Zout

Instructies
 

Kippendijen

  • Bak de kippendijen bruin in een koekenpan met olijfolie en de roomboter

Feta

  • Verkruimel de feta en meng met de knoflook, 1 eetlepel olijfolie en het citroensap

Tomaat Basil

  • Meng de tomaat met de sojasaus, 1 eetlepel olijfolie en de reepjes basilicum.
  • Maak op smaak met zout en peper.

Pijnboompitten

  • Rooster deze even kort in een koekenpan op laag vuur

Opmaak

  • Verdeel de kip, blokjes komkommer, avocado, olijven, spinazie, pepertjes, tomaat basil, feta en pijnboompitten over de bowl
  • Eet smakelijk!

Notities

Gezonde bowl vol met smaken uit de Griekse keuken. Smullen!
Eet gezond, blijf gezond! 
Trefwoord Griekse salade, keto, koolhydraatarm, suikervrij