Bowl Greekstyle
Een bowl vol met heerlijke smaken uit de griekse keuken.
Ingrediënten
- 4 stuks kippendijen biologisch
- 75 gram feta
- 30 gram spinazie biologisch
- 10 stuks kalamata olijven met pit
- 1 klein tomaatje gesneden in partjes
- 70 gram komkommer in blokjes
- 4 stuks gevulde pepertjes met roomkaas
- 0,5 avocado in blokjes
- 10 gram pijnboompitten
- 3 eetlepels olijfolie voor bakken en in de salade
- 1 eetlepel roomboter
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 eetlepel sojasaus Kikkoman rood
- 1 eetlepel basilicum gesneden in reepjes
- Peper en Zout
Instructies
Kippendijen
- Bak de kippendijen bruin in een koekenpan met olijfolie en de roomboter
Feta
- Verkruimel de feta en meng met de knoflook, 1 eetlepel olijfolie en het citroensap
Tomaat Basil
- Meng de tomaat met de sojasaus, 1 eetlepel olijfolie en de reepjes basilicum.
- Maak op smaak met zout en peper.
Pijnboompitten
- Rooster deze even kort in een koekenpan op laag vuur
Opmaak
- Verdeel de kip, blokjes komkommer, avocado, olijven, spinazie, pepertjes, tomaat basil, feta en pijnboompitten over de bowl
- Eet smakelijk!
Notities
Gezonde bowl vol met smaken uit de Griekse keuken. Smullen!
Eet gezond, blijf gezond!