Creamy Chicken

Een romig kipgerecht gekruid met cajun in roomsaus en bloemkoolrijst.
Voorbereidingstijd 2 uur
Bereidingstijd 15 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 2 Personen
Koolhydraten 9.4 g

Ingrediënten
  

  • 400 gram kipfilet in reepjes
  • 100 gram tomatenblokjes uit blik met sap
  • 100 ml roomsaus voor warme gerechten
  • 2 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 400 gram bloemkool geraspt
  • 3 eetlepels peterselie fijn gesneden
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 1 snufje zout
  • 2 eetlepels roomboter

Instructies
 

  • Meng de kip met de olijfolie en de cajunkruiden en laat dit voor 2 uur in de koelkast staan
  • Bak het kipmengsel in een koekenpan totdat de kip mooi bruin is en voeg dan de roomboter toe
  • Wanneer de roomboter gesmolten is voeg je de tomatenblokjes en room toe, laat even zachtjes inkoken met een deksel op de pan, roer af en toe goed door
  • Smelt de lepel kokosolie in een wok en roerbak de bloemkoolrijst voor ongeveer 2 minuten, voeg een snufje zout en de peterselie toe
  • Schep nu de rijst op in een diepbord en voeg de romige kippensaus toe
  • Eet smakelijk!

Notities

Cajunkruiden geven dit gerecht een pittige smaak maar met een romige twist door de roomsaus. Wanneer je geen tijd hebt om de kip van te voren te kruiden dan kun je dit ook vlak voor het koken doen. De smaken trekken dan iets minder in maar dat maakt het gerecht niet minder lekker.
Eet gezond, blijf gezond!

Voedingswaarde

Serving: 2portiesKoolhydraten: 9.4g
Trefwoord Bloemkoolrijst, keto, Kip, koolhydraatarm
Heb je het recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebooken tag mij op @patriciakorssen