Keto Donuts

Donuts gemaakt van mozzarella, roomkaas, amandelmeel en sesamzaad.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Keto
Porties 2

Equipment

  • Een siliconen donutbakvorm

Ingrediënten
  

  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 50 gram roomkaas
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 ei
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout

Instructies
 

  • Zet de oven op 220 graden
  • Doe de mozzarella en de roomkaas in een grote kom en zet deze voor 1 minuut in de magnetron
  • Roer even om en zet nog 0,5 minuut terug in de magnetron
  • Voeg de amandelmeel, ei, bakpoeder en een snufje zout toe en maak er een deegbal van met een pannenlikker totdat alles goed gemengd is
  • Verdeel het deeg nu in 4 stukken en doe wat olijfolie in je handen om het deeg te verwerken in slierten om donuts te vormen
  • Verdeel over de donutvorm of leg ze in een rondje op een bakplaat als je de vorm niet hebt
  • Bak ze 15 minuten in de oven en draai ze dan nog even voor 10 minuten om
  • Eet smakelijk!

Notities

Handig te maken in een donutvorm maar kan ook op de bakplaat als donut gevormd worden. Het zijn heerlijke kaasbroodjes en goed te beleggen met alles wat je lekker vindt.
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord donuts, keto, mozarella