Salted Caramel Cups
Chocolade cups met een caramel bite.
Equipment
- 12 siliconen cups
Ingrediënten
- 250 gram dark melties van Steviala
- 130 gram Ery bronze zoetstof van Steviala voor de caramel
- 1 theelepel caramel extract
- 110 gram roomboter
- 220 gram slagroom ongeslagen
- 40 gram roomkaas
- 1 theelepel vanille extract
- 1 snuf fijn zout
- 1 eetlepel zout flakes om te bestrooien
Instructies
- Mix de boter, room en zoetstof in een melkpannetje op middelhoog vuur. Kook tot het lichtbruin en dik is onder regematig roeren. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
- Roer dan de roomkaasm, vanille- en caramelextract erdoor. Roer tot de roomkaas goed is opgenomen. Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.
- Smelt de melties in een schaal op een pannetje met laag water op laag vuur. Blijf de chocolade roeren totdat alles gesmolten is. Laat een paar minuten afkoelen.
- Schep een eetlepel chocolade in de cups en draai even rond zodat de zijkanten goed bedekt worden. Laat even afkoelen in de koelkast en doe dan nog een laag chocolade. Zet even voor 5 minuten nog in de koelkast.
- Verdeel de caramel over de cups en zet weer voor 5 minuten terug in de koelkast. Hierna kun je met een eetlepel de rest van de chocolade lijntjes sprenkelen.
- Besprooi met zout flakes.
Ik heb ze gemaakt zijn goed gelukt en erg lekker, maar nou vroeg ik me af kun je deze ook invriezen denk je ?
Ja hoor prima te doen, bij mij staan ze ook in de vriezer anders eet ik ze allemaal op haha