130gramEry bronze zoetstof van Stevialavoor de caramel
1theelepelcaramel extract
110gramroomboter
220gramslagroomongeslagen
40gramroomkaas
1theelepelvanille extract
1snuffijn zout
1 eetlepelzout flakesom te bestrooien
Instructions
Mix de boter, room en zoetstof in een melkpannetje op middelhoog vuur. Kook tot het lichtbruin en dik is onder regematig roeren. Dit duurt ongeveer 10 tot 15 minuten.
Roer dan de roomkaasm, vanille- en caramelextract erdoor. Roer tot de roomkaas goed is opgenomen. Zet opzij om af te koelen tot kamertemperatuur.
Smelt de melties in een schaal op een pannetje met laag water op laag vuur. Blijf de chocolade roeren totdat alles gesmolten is. Laat een paar minuten afkoelen.
Schep een eetlepel chocolade in de cups en draai even rond zodat de zijkanten goed bedekt worden. Laat even afkoelen in de koelkast en doe dan nog een laag chocolade. Zet even voor 5 minuten nog in de koelkast.
Verdeel de caramel over de cups en zet weer voor 5 minuten terug in de koelkast. Hierna kun je met een eetlepel de rest van de chocolade lijntjes sprenkelen.