Chocolade Mok Cake

1 Minuut Keto Chocoladecake
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 1 min
Totale tijd 6 min
Gang Lunch, Nagerecht, snack, Tussendoortje
Keuken Keto
Porties 1 Cake
Koolhydraten 7 g

Equipment

  • Mok
  • Magnetron of Oven

Ingrediënten
  

ChocoladeBar

  • 1 eetlepel roomboter laten smelten
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 2 eetlepels erythritol poedersuiker
  • 1 eetlepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel pindakaas naturel zonder toegevoegde suikers
  • 1 ei
  • 1 snufje vanillepoeder of Extract
  • 0,5 theelepel bakpoeder
  • 1 blokje chocoladereep 85% zonder toegevoegde suikers

Instructies
 

  • Doe de roomboter in een mok of ovenschaaltje en laat dit smelten, smeer met de gesmolten boter de mok in
  • Meng alle droge ingrediënten met elkaar
  • Sla het ei los en meng dit met de pindakaas
  • Mix nu alles in de mok goed door elkaar en zet in de magnetron voor 1 tot 1,5 minuut op de hoogste stand, niet te lang anders wordt het te droog. In de oven 12 minuten op 180 graden.
  • Breek nu het blokje chocolade in stukjes en steek deze half in het deeg zodat dit met de cake mee bakt
  • Eet smakelijk!

Notities

Deze heerlijke chocoladecake lijkt op een lavacake, de chocola blijft heerlijk zacht en smelt in je mond. Makkelijk en eenvoudig als ontbijt of lunch binnen 5 minuten klaar. 
Eet gezond, blijf gezond!

Voedingswaarde

Serving: 1CakeKoolhydraten: 7g
Trefwoord cake, chocola, keto, mug
Volg jij al Keto Weetjes op facebook? https://www.facebook.com/groups/ketoweetjes