Chocolade Mok Cake
1 Minuut Keto Chocoladecake
Equipment
- Mok
- Magnetron of Oven
Ingrediënten
ChocoladeBar
- 1 eetlepel roomboter laten smelten
- 3 eetlepels amandelmeel
- 2 eetlepels erythritol poedersuiker naar smaak
- 1 eetlepel cacaopoeder
- 1 eetlepel pindakaas naturel zonder toegevoegde suikers
- 1 ei
- 1 snufje vanillepoeder of Extract
- 0,5 theelepel bakpoeder
- 1 blokje chocoladereep 85% zonder toegevoegde suikers
Instructies
- Doe de roomboter in een mok of ovenschaaltje en laat dit smelten, smeer met de gesmolten boter de mok in
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar
- Sla het ei los en meng dit met de pindakaas
- Mix nu alles in de mok goed door elkaar en breek nu het blokje chocolade in stukjes en steek deze half in het deeg zodat dit met de cake mee bakt
- Zet in de magnetron voor 1 tot 1,5 minuut op de hoogste stand, niet langer anders wordt het te droog. In de oven 12 minuten op 180 graden
- Eet smakelijk!
Notities
Deze heerlijke chocoladecake lijkt op een lavacake, de chocola blijft heerlijk zacht en smelt in je mond. Makkelijk en eenvoudig als ontbijt of lunch binnen 5 minuten klaar.
Eet gezond, blijf gezond!