Chocolade Lava CheeseCake

Patricia Korssen
Een krokante chocolade cheesecake met lava vulling
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur 40 minuten
Gang dessert, snack, snoep
Keuken Keto
Porties 12 stuks

Equipment

  • Springvorm 22 cm

Ingrediënten
  

Bodem

  • 175 gram amandelmeel
  • 50 gram erythritol kristalsuiker
  • 25 gram cacaopoeder
  • 60 gram roomboter

Cheesecake vulling

  • 175 gram pure chocolade 85%
  • 20 gram boter
  • 650 gram mascarpone roomkaas
  • 90 gram kristal erythritol
  • 70 gram poedersuiker erythritol
  • 30 gram cacaopoeder raw
  • 50 ml ongeslagen room
  • 3 eieren
  • 1 scheut vanille essence
  • 1 theelepel roomboter om springvorm in te smeren

Chocolade toplaag

  • 135 gram ongeslagen room
  • 90 gram pure chocolade 85%
  • 65 gram poedersuiker erythritol

Instructies
 

Bodem van amandelmeel

  • Zet de oven aan op 160 graden
  • Smelt de roomboter in een pannetje en mix alle droge ingrediënten met elkaar en voeg daarna de gesmolten boter toe
  • Vet een springvorm goed in of bekleed de bodem met bakpapier, verdeel nu het deeg met je handpalm gelijkmatig over de bodem.
  • Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten, haal uit de oven en laat afkoelen

Cheesecake vulling

  • Zet de oven op 150 graden
  • Smelt de chocolade en de boter in een pannetje en roer goed door totdat de chocolade gesmolten is, haal van het vuur en laat afkoelen
  • Mix nu met een handmixer de mascarpone totdat deze mooi zacht en glad is, voeg de zoetstoffen en de vanille toe en daarna 1 voor 1 de eieren
  • Meng nu de ongeslagen room en de cacaopoeder door de vulling en daarna de gesmolten chocolade totdat alles mooi glad en gemengd is
  • Smelt de boter en smeer de randen van de springvorm boven de bodem in
  • Zet nu in de oven voor ongeveer 55 á 60 minuten, het midden mag zacht blijven en een beetje borrelen nog, zet even opzij en maak de toplaag

Chocolade toplaag

  • Verwarm in een pannetje de room en de poedersuiker net totdat het gaat borrelen, haal van het vuur
  • Hak de chocolade fijn en voeg toe aan de room, laat even 5 minuten staan voordat je dit doorroert. Verdeel nu de chocoladeroom over de taart
  • Laat afkoelen voor ongeveer een uur op kamertemperatuur, de binnenkant blijft dan zacht als lava, wanneer je de taart in de koelkast zet dan wordt de binnenkant harder
  • Enjoy!

Notities

Ik kreeg een 10 van de visite voor de smaak van deze heerlijke zachte cheesecake taart. Ik ben benieuwd wat jij ervan vindt, laat je het even weten?
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord Cheesecake, chocola, keto, suikervrij