Lemon Curd & Cream Cheese

Een heerlijke citroen curstard met mascarpone roomkaas en de frisse smaak van bosbessen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert, Nagerecht
Keuken Keto
Porties 2
Koolhydraten 6 g

Ingrediënten
  

Lemon Curd

  • 1 ei
  • 55 gram erythithol poedersuiker
  • 70 gram roomboter
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 theelepel room ongeslagen

Cream Cheese

  • 115 gram mascarpone roomkaas
  • 50 ml room ongeslagen
  • 2 eetlepels erthritol poedersuiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • 20 gram bosbessen

Instructies
 

Lemon Curd

  • Mix alle ingrediënten behalve de boter tot gladde massa
  • Leg de roomboter in blokjes op het mengsel en zet 1 minuut in de magnetron
  • Meng nu de roomboter door het mengsel en zet terug voor weer 1 minuut in de magnetron
  • Even roeren en terugzetten voor 30 seconden op de hoogste stand
  • Zet even opzij om af te laten koelen met huishoudfolie zodat er geen vellen ontstaan

Cream Cheese

  • Mix alle ingrediënten met een elektrische mixer tot een gladde massa

Serveren

  • Bouw nu de lagen lemon curd en cream cheese om en om op en verdeel de bosbessen
  • Eet smakelijk!

Notities

Een ware paassensatie is deze lemon curd met mascarpone roomkaas. Een lust voor het oog en de mond, geniet ervan!
Eet gezond, blijf gezond.

Voedingswaarde

Serving: 1portieKoolhydraten: 6g
Trefwoord eastern, keto, koolhydraatarm, lemon curd, mascarpone
Heb jij het Keto Start Magazine al? https://patriciakorssen.nl/shop/