Lemon Curd & Cream Cheese

Een heerlijke citroen curstard met mascarpone roomkaas en de frisse smaak van bosbessen.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang dessert, Nagerecht
Keuken Keto
Porties 2

Ingrediënten
  

Lemon Curd

  • 1 ei
  • 55 gram erythithol poedersuiker
  • 70 gram roomboter
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 2 eetlepels vers citroensap
  • 1 theelepel room ongeslagen

Cream Cheese

  • 115 gram mascarpone roomkaas
  • 50 ml room ongeslagen
  • 2 eetlepels erthritol poedersuiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • 20 gram bosbessen

Instructies
 

Lemon Curd

  • Mix alle ingrediënten behalve de boter tot gladde massa
  • Leg de roomboter in blokjes op het mengsel en zet 1 minuut in de magnetron
  • Meng nu de roomboter door het mengsel en zet terug voor weer 1 minuut in de magnetron
  • Even roeren en terugzetten voor 30 seconden op de hoogste stand
  • Zet even opzij om af te laten koelen met huishoudfolie zodat er geen vellen ontstaan

Cream Cheese

  • Mix alle ingrediënten met een elektrische mixer tot een gladde massa

Serveren

  • Bouw nu de lagen lemon curd en cream cheese om en om op en verdeel de bosbessen
  • Eet smakelijk!

Notities

Een ware paassensatie is deze lemon curd met mascarpone roomkaas. Een lust voor het oog en de mond, geniet ervan!
Eet gezond, blijf gezond.
Trefwoord eastern, keto, koolhydraatarm, lemon curd, mascarpone