Lemon Curd & Cream Cheese
Een heerlijke citroen curstard met mascarpone roomkaas en de frisse smaak van bosbessen.
Ingrediënten
Lemon Curd
- 1 ei
- 55 gram erythithol poedersuiker
- 70 gram roomboter
- 1 theelepel citroenrasp
- 2 eetlepels vers citroensap
- 1 theelepel room ongeslagen
Cream Cheese
- 115 gram mascarpone roomkaas
- 50 ml room ongeslagen
- 2 eetlepels erthritol poedersuiker
- 1 theelepel vanille essence
- 20 gram bosbessen
Instructies
Lemon Curd
- Mix alle ingrediënten behalve de boter tot gladde massa
- Leg de roomboter in blokjes op het mengsel en zet 1 minuut in de magnetron
- Meng nu de roomboter door het mengsel en zet terug voor weer 1 minuut in de magnetron
- Even roeren en terugzetten voor 30 seconden op de hoogste stand
- Zet even opzij om af te laten koelen met huishoudfolie zodat er geen vellen ontstaan
Cream Cheese
- Mix alle ingrediënten met een elektrische mixer tot een gladde massa
Serveren
- Bouw nu de lagen lemon curd en cream cheese om en om op en verdeel de bosbessen
- Eet smakelijk!
Notities
Een ware paassensatie is deze lemon curd met mascarpone roomkaas. Een lust voor het oog en de mond, geniet ervan!
Eet gezond, blijf gezond.