Witlof Anders uit de Oven
De challenge was witlof te maken zonder ham en kaas, dit is gelukt met mijn speciale ingrediënten spek en kerriekruiden.
Equipment
- Ovenschaal klein
Ingrediënten
- 500 gram witlof 4 kleine stronkjes
- 300 gram rundergehakt
- 4 plakjes ontbijtspek of ham
- 2 kleine tomaatjes zonder de zaadlijsten in partjes
- 2 teentjes knoflook geperst of klein gesneden
- 100 gram roomkaas lidl classic
- 100 gram fetakaas
- 50 ml slagroom ongeslagen of kookroom
- 1 theelepel kerriekruiden
- peper en zout
- 1 eetlepel kokosolie om in te bakken
Instructies
- Zet de oven aan op 180 graden
- Verwijder de buitenste bladeren en de 'kontjes' van de witlof. Snijd doormidden en verwijder met een scherp mesje de bittere kern. Snijd nu de witlof in kleine stukjes
- Snijd de tomaten in kleine partjes en verwijder alle zaadlijsten
- Snijd de ui en de knoflook fijn
- Verwarm de kokosolie in een wok en bak op zacht vuur de ui even aan
- Voeg de knoflook toe en verwarm even mee
- Bak nu de spek voor ongeveer 2 minuten mee en voeg dan het gehakt toe, roerbak nu een paar minuten totdat het vlees gaar is
- Voeg nu de witlof en het tomaatje toe en wok dit voor nog ongeveer 2 minuten
- Kruid met de kerrie en zout en peper naar smaak en laat even staan
- Verwarm nu de room, roomkaas en feta in een pannetje op laag vuur, blijf roeren totdat alles goed gemengd is tot een gladde kaassaus
- Verdeel nu de witlofmassa in een kleine ovenschaal en dek af met de kaassaus
- Zet voor 25 minuten in de oven
- Eet smakelijk!
Notities
In deze Witlof Anders schotel proef je spek en kerriekruiden! Weer eens wat anders dan de ham/kaas schotel. Deze combi geeft een verrassende smaaksensatie, proberen dus.
Eet gezond, blijf gezond!