Witlof Anders uit de Oven

De challenge was witlof te maken zonder ham en kaas, dit is gelukt met mijn speciale ingrediënten spek en kerriekruiden.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang diner, Hoofdgerecht
Keuken Keto
Porties 2

Equipment

  • Ovenschaal klein

Ingrediënten
  

  • 500 gram witlof 4 kleine stronkjes
  • 300 gram rundergehakt
  • 4 plakjes ontbijtspek of ham
  • 2 kleine tomaatjes zonder de zaadlijsten in partjes
  • 2 teentjes knoflook geperst of klein gesneden
  • 100 gram roomkaas lidl classic
  • 100 gram fetakaas
  • 50 ml slagroom ongeslagen of kookroom
  • 1 theelepel kerriekruiden
  • peper en zout
  • 1 eetlepel kokosolie om in te bakken

Instructies
 

  • Zet de oven aan op 180 graden
  • Verwijder de buitenste bladeren en de 'kontjes' van de witlof. Snijd doormidden en verwijder met een scherp mesje de bittere kern. Snijd nu de witlof in kleine stukjes
  • Snijd de tomaten in kleine partjes en verwijder alle zaadlijsten
  • Snijd de ui en de knoflook fijn
  • Verwarm de kokosolie in een wok en bak op zacht vuur de ui even aan
  • Voeg de knoflook toe en verwarm even mee
  • Bak nu de spek voor ongeveer 2 minuten mee en voeg dan het gehakt toe, roerbak nu een paar minuten totdat het vlees gaar is
  • Voeg nu de witlof en het tomaatje toe en wok dit voor nog ongeveer 2 minuten
  • Kruid met de kerrie en zout en peper naar smaak en laat even staan
  • Verwarm nu de room, roomkaas en feta in een pannetje op laag vuur, blijf roeren totdat alles goed gemengd is tot een gladde kaassaus
  • Verdeel nu de witlofmassa in een kleine ovenschaal en dek af met de kaassaus
  • Zet voor 25 minuten in de oven
  • Eet smakelijk!

Notities

In deze Witlof Anders schotel proef je spek en kerriekruiden! Weer eens wat anders dan de ham/kaas schotel. Deze combi geeft een verrassende smaaksensatie, proberen dus.
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord keto, ovenschotel, witlof