Keto Pizza van Mozzarella
Pizzabodem gemaakt van een mozzarella en amandelmeel
Equipment
- Bakplaat
- Bakpapier
Ingrediënten
Pizzabodem
- 150 gram geraspte mozzarella
- 2 eetlepels roomkaas
- 75 gram amandelmeel
- 1 ei
- 1 snuf zout
- 1 snuf italiaanse kruiden of oregano
- 1 eetlepel olijfolie om het deeg uit te rollen
Marinadesaus
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snuf knoflookpoeder
- peper en zout naar smaak
Topping
- 1 handje geraspte kaas naar keuze
- 8 plakjes chorizoworst of salami
- 1 klein rood uitje
- paar blaadjes bascilicum fijn gesneden
Instructies
Pizzabodem
- Zet de oven op 220 graden
- Doe de geraspte mozarella en de roomkaas in een pannetje om te smelten op laag vuur
- Wanneer alles goed gesmolten is haal je de pan van het vuur en mix met het amandeelmeel en dan met het ei en de kruiden. Kneed dit tot een mooie deegbal en leg op de beklede bakplaat
- Neem nu 1 eetlepel olijfolie in je handen om het deeg met je handpalmen uit te rollen tot een mooie ronding met opstaande randjes, prik nu met een vork wat gaatjes overal in het deeg voor een gelijkmatige verwarming
- Zet de pizzabodem nu voor ongeveer 12 minuten in de oven of totdat deze mooi goudbruin van kleur is, maak ondertussen de marinadesaus
Marinadesaus
- Meng alle ingrediënten tot een gladde saus en maak op smaak met de kruiden
Topping
- Wanneer de pizzabodem klaar is verdeel dan de marinadesaus over de bodem en strooi de geraspte kaas eroverheen. Maak dan op met het uitje de chorizoworst en de bascilicum. Zet nog even 5 minuten terug in de oven.
- Eet smakelijk!
Notities
Een pizzabodem van mozzarella, wie had dat ooit gedacht ... ik niet! Ik vind het een fantastische uitvinding! De bodem is super krokant en smaakvol en staat binnen 10 minuten in de oven. De topping kan je geheel naar eigen keuze samenstellen met alles wat je lekker vindt op een pizza. Bovenstaande is wat ik die dag erop heb gedaan.
Eet gezond, blijf gezond!
Lekkerste keto pizzadeeg die ik heb gegeten tot nu toe… ❤️
Dank je wel, blij om te horen 🙂
Heerlijke pizzabodem! Ik heb er paprika, salami, champignons, zwarte olijven en Parmezan opgedaan. Voor herhaling vatbaar!!
Heerlijk! Goed om te horen.
Wauw, super simpel maar lekker zeg. Na 3 punten tot mijn nek gevuld. Mogelijkheiden zijn onbeperkt.