Spinazietaart
Een heerlijk ovengerecht van spinazie, hamburgers en kaas. Favoriet bij de kinderen.
Ingrediënten
- 800 gram verse bladspinazie
- 4 eetlepels kruidenroomkaas
- 4 stuks hamburgers of gebruik 500 gram rundergehakt
- 400 ml tomatensaus laag in koolhydraten
- 200 gram geraspte kaas voor de bovenlaag
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels kokosolie om te wokken
- 1 theelepel komijn
- peper en zout
Instructies
- Wok de spinazie in de kokosolie totdat alles geslonken is en laat dan uitlekken in een vergiet
- Snijd de knoflook en de ui en bak deze in de overgebleven kokosolie in de wok
- Bak hierin de hamburgers of het gehakt
- Voeg nu de pot tomatensaus toe, roer even door totdat het gaat pruttelen
- Zet ondertussen de oven aan op 180 graden
- Voeg nu de uitgelekte spinazie en roomkaas toe en maak op smaak met de komijn, peper en zout
- Laat 5 minuten op laag vuur doorpruttelen zodat alle smaken goed mengen
- Stort nu alles in een ovenschaal en dek af met de geraspte kaas
- In de oven voor ongeveer 35 minuten totdat de kaas mooi bruin is gekleurd
- Eet smakelijk!
Notities
Wij vinden de hamburgers van de AH zo lekker dat we ze in dit gerecht hebben verwerkt. Deze spinazietaart is al jaren favoriet bij ons thuis en erg geliefd bij de kinderen.
Zoek een tomatensaus laag in koolhydraten of maak deze zelf. Ik gebruik vaak de rode pot (pittig) van de Lidl die maar 5,9 koolhydraten heeft.
Eet gezond, blijf gezond!