Wit Brood
Een heerlijk luchtig bol brood gemaakt van alleen eiwitten.
Equipment
- 1 Bakplaat met bakpapier
Ingrediënten
- 150 ml eiwitten uit fles
- 3 volle eetlepels eiwitpoeder 100% pure eiwitten
- 0,5 theelepel wijnsteenbakpoeder deze heb je nodig voor de stevigheid van de eiwitten
- 1 theelepel zout
Instructies
- Zet de oven op 150 graden
- Mix de alleen de eiwitten voor zeker 10 minuten in een keukenmachine op hoge toeren
- Voeg dan de wijnsteenbakpoeder, zout en eiwitpoeder toe, als het mogelijk is tijdens het draaien van de machine. Mix voor een minuut en spatel dan de zijkanten en de bodem van de schaal met de hand nog even door zodat alle eiwitten loskomen.
- Leg bakpapier op een ovenplaat en maak er met een spatel een mooi rond brood van
- Zet in de oven voor 15 minuten en laat nog eens 15 minuten staan in de oven om te drogen
- Houdbaar 4 dagen in de koelkast in een afgesloten doos of 1 maand in de vriezer.
- Enjoy!
Notities
Het brood wordt mooi van structuur en niet ei-erig van smaak. Het originele recept is van Maria Emmerich uit Amerika. Laat even in de reacties weten wat je ervan vindt.
Eet gezond, blijf gezond!
Super gelukt. Dank je voor het recept. Nu kan ik ook weer genieten van een witte boterham met pindakaas en een tosti
Jaa lekker hé! Geniet ervan 🙂
Zag er goed uit toen t klaar was. Nadat het uit de oven gehaald was, zag je brood instorten helaas
Wat jammer zeg! Het zakt altijd wel iets in maar instorten is teveel. Het geheim zit hem in het kloppen van de eiwitten, dit moet je echt 12-15 minuten doen.
Smaak is iig goed. Ik ga t maandag opnieuw proberen.
Maar is 12 a 15 min kloppen niet te lang?
Nee helemaal niet juist het geeft een betere structuur. Roer ook altijd met een spatel nog even de lucht eruit voordat je het in een bakblik doet, dat helpt ook.
Welk eiwitpoeder heb je hiervoor nodig heeft iemand voor mij een merk , dank vast
Body & Fit heeft 100% eiwitpoeder, dat kan je online bestellen.
Staat net in de oven en al een platte taart 🤔
Zijn er waterdruppels? Heb je wijnsteenbakpoeder gebruikt? Heb je minimaal 10-15 minuten de eiwitten stijf geklopt?
Wat een lekkere recepten zeg! Ben een vraagje over het brood, Maria Emmerich gebruikt ook Allulose, maar is dat te koop in NL en is het wel nodig?
Nee helaas, ik koop het bij iHerb in Amerika.
Ik vond het broodje wel erg zout. Ik heb me exact aan get recept gehouden. Textuur was prima. Volgende keer maar proberen met een mespuntje zout.
Het is inderdaad altijd naar smaak, gewoon je eigen draai eraan geven 😉