0,5theelepelwijnsteenbakpoeder deze heb je nodig voor de stevigheid van de eiwitten
1theelepelzout
Instructions
Zet de oven op 150 graden
Mix de alleen de eiwitten voor zeker 10 minuten in een keukenmachine op hoge toeren
Voeg dan de wijnsteenbakpoeder, zout en eiwitpoeder toe, als het mogelijk is tijdens het draaien van de machine. Mix voor een minuut en spatel dan de zijkanten en de bodem van de schaal met de hand nog even door zodat alle eiwitten loskomen.
Leg bakpapier op een ovenplaat en maak er met een spatel een mooi rond brood van
Zet in de oven voor 15 minuten en laat nog eens 15 minuten staan in de oven om te drogen
Houdbaar 4 dagen in de koelkast in een afgesloten doos of 1 maand in de vriezer.
Enjoy!
Notes
Het brood wordt mooi van structuur en niet ei-erig van smaak. Het originele recept is van Maria Emmerich uit Amerika. Laat even in de reacties weten wat je ervan vindt. Eet gezond, blijf gezond!