Tonijnburgers met romige knoflooksaus
Pittige tonijnburgers op een bedje van rucola met zelfgemaakte knoflooksaus.
Ingrediënten
Tonijnburgers
- 2 blikjes Tonijn op water
- 1 ei
- 2 eetlepels parmezaanse kaas
- 0,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano of andere kruiden naar smaak
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels Kokos- of olijfolie om in te bakken
Serveren met
- 1 zak Rucola
- 2 kleine tomaten
Knoflooksaus
- Zie hier mijn recept voor verse knoflooksaus
Instructies
Knoflooksaus
- Maak eerst de knoflooksaus via het recept hierboven dan kan deze op smaak komen
8 Tonijnburgers
- Meng alle ingrediënten voor de tonijnburgers en laat even een paar minuten staan zodat alle smaken goed kunnen intrekken
- Verhit hierna de olie in een grote koekenpan
- Maak met 2 eetlepels 4 hoopjes in de pan en druk een beetje aan totdat het de vorm van een burger wordt
- Bak de burgertjes (2x4 burgers) 2 á 3 minuten om en om op een middelmatig vuur totdat deze mooi licht bruin worden
- Serveer op een bedje van rucola, tomaat en de romige knoflooksaus
Notities
Deze lekker tonijnburgers met knoflooksaus en rucola bevatten nauwelijks koolhydraten. Dit maakt dit gerecht zeer geschikt voor als je wilt afvallen maar toch lekker wilt eten.
Eet gezond, blijf gezond!