
Zadenbrood met Rozemarijn en Zeezout
Dit zadenbrood is lekker als ontbijt of lunch maar ook als toast bij de borrel.
Ingrediënten
- 100 gram zonnebloempitten
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram lijnzaad heel of gebroken
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram hennepzaad met schil
- 50 gram walnoten
- 30 gram sesamzaad
- 3 eieren
- 4 eetlepels kokosolie
- rozemarijn en zeezout naar smaak
Instructies
- Zet de oven op 150 graden
- Laat de kokosolie even smelten en iets afkoelen
- Meng alle noten en zaden en voeg de rozemarijn en zeezout toe
- Klop de eieren en meng met de kokosolie
- Meng nu alles met elkaar en bekleed een cakeblik met bakpapier
- Stort de mix in het bakblik en druk goed aan met een lepel
- Bak in de oven voor 55 minuten en laat afkoelen voordat je het brood gaat snijden, wanneer deze te warm is gaat het afbrokkelen
Notities
Ik heb uit dit heerlijke zaden en notenbrood 22 sneetjes kunnen snijden van ongeveer 0,5 cm. Bewaar ze 1 week in een afgesloten doos in de koelkast of je kunt ze 3 maanden invriezen.
Weet wat je eet dan proef je meer!
Hoeveel eieren gebruik je, ik zie het niet staan in het recept
Niet, er horen geen eieren in dit gerecht. De kokosolie bindt de noten.
Wat voor formaat bakblik heb je gebruikt voor 22 sneetjes van 0,5 cm?
Standaard cakeblik van 20 cm. Sneetjes zijn allemaal ongelijk dus gemiddeld 0,5 cm tot 1 cm.
Top, dank je.