Zadenbrood met Rozemarijn en Zeezout
Dit zadenbrood is lekker als ontbijt of lunch maar ook als toast bij de borrel.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 55 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min
Gang Bijgerecht, Lunch, Ontbijt
Keuken Keto
- 100 gram zonnebloempitten
- 100 gram pompoenpitten
- 100 gram lijnzaad heel of gebroken
- 50 gram hazelnoten
- 50 gram hennepzaad met schil
- 50 gram walnoten
- 30 gram sesamzaad
- 3 eieren
- 4 eetlepels kokosolie
- rozemarijn en zeezout naar smaak
Zet de oven op 150 graden
Laat de kokosolie even smelten en iets afkoelen
Meng alle noten en zaden en voeg de rozemarijn en zeezout toe
Klop de eieren en meng met de kokosolie
Meng nu alles met elkaar en bekleed een cakeblik met bakpapier
Stort de mix in het bakblik en druk goed aan met een lepel
Bak in de oven voor 55 minuten en laat afkoelen voordat je het brood gaat snijden, wanneer deze te warm is gaat het afbrokkelen
Ik heb uit dit heerlijke zaden en notenbrood 22 sneetjes kunnen snijden van ongeveer 0,5 cm. Bewaar ze 1 week in een afgesloten doos in de koelkast of je kunt ze 3 maanden invriezen.
Weet wat je eet dan proef je meer!
Trefwoord keto, koolhydraatarm, suikervrij, zadenbrood