Keto Ontbijtkoek

Een gezonde koek van veel vezels en kruiden maar zonder de suikers
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Keto, nederlands
Porties 15 plakken

Equipment

  • Cakeblik

Ingrediënten
  

  • 100 gram bietenvezel
  • 100 ml warm water hand warm
  • 200 ml room ongeslagen
  • 6 eieren rauw
  • 50 gram kokosolie gesmolten
  • 15 gram speculaaskruiden
  • 5 gram gemberkruiden
  • 1 scheutje vanille essence
  • 150 gram bruine basterd erythritol
  • 1 theelepel bakpoeder wijnsteen

Instructies
 

  • Zet de oven op 160 graden
  • Meng de bietenvezels eerst met het warme water en daarna de room, roer goed door en laat even 10 minuten staan zodat de vezels het vocht op kunnen nemen
  • Smelt ondertussen de kokosolie en voeg deze toe, even doorroeren
  • Sla de eieren samen los en roer dit met de vanille essence door het deeg
  • Meng nu alle droge ingredienten erdoor tot een gladde massa
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over het blik
  • Zet in het midden van de oven voor 45 minuten en laat het dan afkoelen voordat je deze in ongeveer 15 plakken snijdt
  • Enjoy!

Notities

Naast dat deze koek fantastisch smaakt, geen suiker bevat, is het ook een weldaad voor je darmen. Bietenvezel bevat maar liefst 65% vezelstoffen per 100 gram. 
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord keto, ontbijt, ontbijtkoek, suikervrij