Keto Ontbijtkoek
Een gezonde koek van veel vezels en kruiden maar zonder de suikers
Equipment
- Cakeblik
Ingrediënten
- 100 gram bietenvezel
- 100 ml warm water hand warm
- 200 ml room ongeslagen
- 6 eieren rauw
- 50 gram kokosolie gesmolten
- 15 gram speculaaskruiden
- 5 gram gemberkruiden
- 1 scheutje vanille essence
- 150 gram bruine basterd erythritol
- 1 theelepel bakpoeder wijnsteen
Instructies
- Zet de oven op 160 graden
- Meng de bietenvezels eerst met het warme water en daarna de room, roer goed door en laat even 10 minuten staan zodat de vezels het vocht op kunnen nemen
- Smelt ondertussen de kokosolie en voeg deze toe, even doorroeren
- Sla de eieren samen los en roer dit met de vanille essence door het deeg
- Meng nu alle droge ingredienten erdoor tot een gladde massa
- Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over het blik
- Zet in het midden van de oven voor 45 minuten en laat het dan afkoelen voordat je deze in ongeveer 15 plakken snijdt
- Enjoy!
Notities
Naast dat deze koek fantastisch smaakt, geen suiker bevat, is het ook een weldaad voor je darmen. Bietenvezel bevat maar liefst 65% vezelstoffen per 100 gram.
Eet gezond, blijf gezond!
Lijkt me heerlijk, maar waar koop je bietenvezels? En ik zie dat je ook een boek of tijdschrift uit gebracht heb. Hoe kom ik in het bezit hiervan.
Hallo José,
de bietenvezel is bij ‘De Weegschaal’ te koop, die kan je ook online bestellen.
Mijn gloednieuwe magazine kan je kopen in mijn shop: https://patriciakorssen.nl/shop/
Liefs, Patricia
Kan ik psyllium vezels gebruiken ipv bietenvezeks?
Nee helaas dat geeft niet hetzelfde resultaat.
Ik heb de ontbijtkoek gemaakt maar hij valt helemaal uit elkaar, wat heb ik verkeerd gedaan?
Dat heb ik nog nooit eerder gehoord. Welke stap in het proces zou je misschien anders hebben gedaan, of een ingredient vergeten?