Keto Ontbijtkoek
Een gezonde koek van veel vezels en kruiden maar zonder de suikers
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Lunch, Ontbijt
Keuken Keto, nederlands
- 100 gram bietenvezel
- 100 ml warm water hand warm
- 200 ml room ongeslagen
- 6 eieren rauw
- 50 gram kokosolie gesmolten
- 15 gram speculaaskruiden
- 5 gram gemberkruiden
- 1 scheutje vanille essence
- 150 gram bruine basterd erythritol
- 1 theelepel bakpoeder wijnsteen
Zet de oven op 160 graden
Meng de bietenvezels eerst met het warme water en daarna de room, roer goed door en laat even 10 minuten staan zodat de vezels het vocht op kunnen nemen
Smelt ondertussen de kokosolie en voeg deze toe, even doorroeren
Sla de eieren samen los en roer dit met de vanille essence door het deeg
Meng nu alle droge ingredienten erdoor tot een gladde massa
Bekleed een bakblik met bakpapier en verdeel het deeg gelijkmatig over het blik
Zet in het midden van de oven voor 45 minuten en laat het dan afkoelen voordat je deze in ongeveer 15 plakken snijdt
Enjoy!
Naast dat deze koek fantastisch smaakt, geen suiker bevat, is het ook een weldaad voor je darmen. Bietenvezel bevat maar liefst 65% vezelstoffen per 100 gram.
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord keto, ontbijt, ontbijtkoek, suikervrij