
Pizza van Pure Eiwitten
Een pizza gemaakt van vloeibare eiwitten en kruiden
Ingrediënten
- 300 gram eiwitten uit fles of schoon zonder eigeel
- 30 gram eiwitpoeder (100% eiwit) geen Whey proteïne
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 theelepel italiaanse kruiden of knoflooksletten
Instructies
- Zet de oven op 170 graden
- Mix de eiwitten met de wijnsteenbakpoeder in een grote schaal met een elektrische mixer totdat het beslag goed stijf is
- Meng nu het eiwitpoeder en de kruiden er kort doorheen
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en spray in met avocado- of olijfolie
- Verdeel de eiwitten over de plaat
- Zet in de oven voor 10 minuten totdat het deeg gerezen is
- Haal uit de oven en smeer in met tomatensaus en beleg met alles wat je lekker vindt. Zet nog even terug in de oven voor 10 minuten.
- Deze pizza is belegd met tomatensaus, salami, ham, galapeno's en oude kaas.
- Eet smakelijk!
Notities
Dit eiwitdeeg is een ontdekking van Maria Emmerich! Je kan er van maken; pizzabodem, brood, bolletjes, cake. En het hele deeg is slechts 1 koolhydraat zonder beleg. Ook te maken als zoete variant, zie hiervoor mijn recept 'Pizza Ontbijt'.
Eet gezond, blijf gezond!
Voedingswaarde
Serving: 1PuntCaloriën: 22kcalKoolhydraten: 0.4gEiwitten: 10g
Heb jij het Keto Start Magazine al? https://patriciakorssen.nl/shop/
Helaas helemaal mislukt, ik had geen eiwitpoeder en heb toen henneppoeder genomen. De bodem werd totaal niet hard, het was een slappe boel.
Hoe wordt jouw bodem als je m maakt?
Ik gebruik altijd 100% eiwitpoeder en lukt altijd. Het recept is ook echt op dit ingrediënt gemaakt dus dat die mislukt met henneppoeder is eigenlijk wel logisch 😉
Dankjewel, dan ga ik het nog eens proberen binnenkort!