Keto Ontbijttaartje

Krokante bodem van amandelmeel en kaneel met een topping van griekse yoghurt en rood fruit.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Gang Ontbijt, snack, snoep
Keuken Keto
Porties 3 stuks

Equipment

  • 3 taartvormpjes van ongeveer 8 cm

Ingrediënten
  

Bodem

  • 100 gram amandelmeel
  • 45 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 30 gram ery bronze bruine suikervervanger
  • 2 theelepels vanille essence
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 snufje zout

Topping

  • 9 eetlepels kokos- of griekse yoghurt 3 eetlepels per taartje
  • 1 eetlepel Erythritol poedersuiker
  • 1 theelepel vanille essence
  • mix van rood fruit naar keuze

Extra

  • 1 toefje slagroom opgeklopt

Instructies
 

Bodem van amandelmeel

  • Zet de oven aan op 180 graden
  • Mix alle ingrediënten en maak er een deegbal van met je handen of met een machine
  • Vet de taartvormpjes in met boter en verdeel het deeg over de vormpjes
  • Zet in de oven voor 15 minuten of totdat deze mooi goudbruin kleurt
  • Laat afkoelen

Topping

  • Meng de griekse yoghurt met de zoetstof en de vanille essence
  • Verdeel dit over de 3 taartvormpjes met het rode fruit naar keuze

Extra

  • Voeg een heerlijk wolkje slagroom toe
  • Enjoy!

Notities

Helemaal trendy zijn deze ontbijttaartjes, niet meer wachten op een feestje maar er zelf een feestje van maken. 
Eet gezond, blijf gezond!
Trefwoord ontbijt, suikervrij, taart