Keto Ontbijttaartje
Krokante bodem van amandelmeel en kaneel met een topping van griekse yoghurt en rood fruit.
Equipment
- 3 taartvormpjes van ongeveer 8 cm
Ingrediënten
Bodem
- 100 gram amandelmeel
- 45 gram roomboter op kamertemperatuur
- 30 gram ery bronze bruine suikervervanger
- 2 theelepels vanille essence
- 1 theelepel kaneel
- 1 snufje zout
Topping
- 9 eetlepels kokos- of griekse yoghurt 3 eetlepels per taartje
- 1 eetlepel Erythritol poedersuiker
- 1 theelepel vanille essence
- mix van rood fruit naar keuze
Extra
- 1 toefje slagroom opgeklopt
Instructies
Bodem van amandelmeel
- Zet de oven aan op 180 graden
- Mix alle ingrediënten en maak er een deegbal van met je handen of met een machine
- Vet de taartvormpjes in met boter en verdeel het deeg over de vormpjes
- Zet in de oven voor 15 minuten of totdat deze mooi goudbruin kleurt
- Laat afkoelen
Topping
- Meng de griekse yoghurt met de zoetstof en de vanille essence
- Verdeel dit over de 3 taartvormpjes met het rode fruit naar keuze
Extra
- Voeg een heerlijk wolkje slagroom toe
- Enjoy!
Notities
Helemaal trendy zijn deze ontbijttaartjes, niet meer wachten op een feestje maar er zelf een feestje van maken.
Eet gezond, blijf gezond!
Ziet er heerlijk uit, maar gaat er geen ei in de bodem?
Nee hoeft er niet in 🙂