
Keto Twix
Krokante bodem van amandelmeel met 2 lagen van caramel en chocola.
Equipment
- Ovenschaaltje 16x24 cm
Ingrediënten
Bodem
- 100 gram amandelmeel
- 45 gram roomboter op kamertemperatuur
- 30 gram erythritol poedersuiker
- 10 druppels caramel essence
- 2 theelepels Vanille essence
- 1 snufje zout
Caramellaag
- 55 gram roomboter
- 120 ml ongeslagen room
- 100 gram greensweet ery bronze bruine suikervervanger
- 1 snufje zout
Chocoladelaag
- 100 gram chocola 85% Lidl
Instructies
Bodem van amandelmeel
- Zet de oven aan op 180 graden
- Mix alle ingrediënten en maak er een deegbal van met je handen of met een machine
- Bekleed een ovenschaal van ongeveer 16x24 met bakpapier en verdeel het deeg over de bodem
- Zet in de oven voor 15 minuten of totdat deze mooi goudbruin kleurt
- Laat afkoelen
Laag van caramel
- Smelt de boter in een steelpan op gemiddeld vuur totdat deze mooi goudbruin kleurt
- Meng dan de zoetstof door de boter en laat dit samen koken, goed blijven roeren
- Voeg dan ook de room toe en blijf ongeveer 10 minuten roeren totdat de caramel steeds dikker wordt
- Na ongeveer 15 minuten is de saus ingekookt, verdeel deze laag over de koek en zet in de koelkast voor 30 minuten
Laag van chocolade
- Laat de chocolade smelten in een kom bovenop een pan met heet water op het vuur. Zorg dat de kom het water niet raakt!
- Laat heel even afkoelen en verdeel dit dan over de caramellaag, zet nog even terug in de koelkast voor ongeveer 30 minuten
- Snijd nu de koek in ongeveer 12 repen met de koeklaag naar boven
- Bewaar in de koelkast in een afgesloten doos
- Enjoy!
Notities
Deze heerlijke Twix smaakt net zo goed als het originele merk maar dan zonder de suikers! Ze waren hier in no time verdwenen :).
Eet gezond, blijf gezond!