
Proteïne brood - 0 koolhydraten
Brood van alleen eiwitten en eiwitpoeder, per sneetje 0 koolhydraat.
Equipment
- Bakblik
Ingrediënten
- 8 stuks eieren of 240 ml vloeibaar eiwit
- 60 gram eiwitpoeder 100% eiwit
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder (alleen deze bakpoeder werkt op de eiwitten)
- 1 spray bakspray milde olijfolie
Instructies
- Zet de oven aan op 160 graden
- Splits de eieren, kijk uit dat er geen eigeel bij het eiwit komt anders stijven ze niet goed op
- Mix de eiwitten ongeveer in 5 a 10 minuten goed stijf in een grote schaal met een handmixer of keukenmachine
- Voeg dan het eiwitpoeder en de wijnsteenbakpoeder toe en mix nog even voor zo'n 2 minuten totdat alles goed gemend is
- Vet een brood/cakeblik in met milde olijfolie bakspray
- Verdeel de massa over het het blik en plaats in de oven voor 40 minuten
- Zet de oven uit en laat nog even in de oven afkoelen voor 15 minuten anders stort het brood direct in door het temperatuurverschil
- Snijd het brood in sneetjes en beleg met alles wat je lekker vindt, eet smakelijk!
Notities
Ik ben zó blij met dit brood, wat een uitvinding! Ik maak er tosti's van, beleg het met smeersels bij de borrel en gebruik het als stokbrood bij de BBQ.
Met het eigeel kan je vanillevla maken of creme brulee, te lekker allemaal!
Eet gezond, blijf gezond!
Voedingswaarde
Serving: 1sneetje
Heb jij het Keto Start Magazine al? https://patriciakorssen.nl/shop/
welk eiwitpoeder gebruik jij
Van het merk Body & Fit.
Kun je ook gewoon bakpoeder gebruiken?
Nee helaas, de eiwitten worden juist goed stijf van de wijnsteenbakpoeder en het geeft de juiste structuur.
Smaakt dit niet heel erg naar ei?
Hoi Liz, nee het zal je verbazen maar het smaakt helemaal niet naar ei. Gewoon een keer proberen 🙂
Eerst ging het mooi omhoog en opeens is het brood helemaal ingezakt. Zonder dat de oven open is geweest of uit was. Wat kan hier het probleem geweest zijn
Klopt hoor het rijst heel hoog in de oven en dan wordt het minder. Wil je meer volume doe er dan wat eiwitpoeder bij.
Kan je er ook wat zoetstof doorheen doen, ,en hoeveel, om zoete (paasbroodjes) te maken?
Jazeker dat kan, wel poedervorm gebruiken.
Hoe bewaar je dit proteïne brood het beste?
3 dagen in de koelkast of 1 maand in de vriezer.
Kun je dit ook met alleen vloeibaar eiwit maken? En zo ja, hoeveel ml/gr. gebruik je hier dan van?
Jazeker kan dat, 1 ei is ongeveer 30 ml!
Kan je i.p.v. whey eiwitpoeder ook kippeneiwitpoeder gebruiken?
Dat zou je gewoon moeten proberen, ik denk het wel.
Wat een heerlijk brood. Ik heb eiwit uit een fles gebruikt en daarna de eiwitten en het poeder en het bakmeel tegelijk in de mixer gemengd tot het mengsel stijf was en hij is prachtig geworden. Dit is mijn no.1 brood.
Heerlijk toch, lekker met smeersels in het weekend 😉