1theelepelwijnsteenbakpoeder(alleen deze bakpoeder werkt op de eiwitten)
1spraybakspray milde olijfolie
Instructions
Zet de oven aan op 160 graden
Splits de eieren, kijk uit dat er geen eigeel bij het eiwit komt anders stijven ze niet goed op
Mix de eiwitten ongeveer in 5 a 10 minuten goed stijf in een grote schaal met een handmixer of keukenmachine
Voeg dan het eiwitpoeder en de wijnsteenbakpoeder toe en mix nog even voor zo'n 2 minuten totdat alles goed gemend is
Vet een brood/cakeblik in met milde olijfolie bakspray
Verdeel de massa over het het blik en plaats in de oven voor 40 minuten
Zet de oven uit en laat nog even in de oven afkoelen voor 15 minuten anders stort het brood direct in door het temperatuurverschil
Snijd het brood in sneetjes en beleg met alles wat je lekker vindt, eet smakelijk!
Notes
Ik ben zó blij met dit brood, wat een uitvinding! Ik maak er tosti's van, beleg het met smeersels bij de borrel en gebruik het als stokbrood bij de BBQ. Met het eigeel kan je vanillevla maken of creme brulee, te lekker allemaal!Eet gezond, blijf gezond!