0,5theelepelwijnsteenbakpoeder deze heb je nodig voor de stevigheid van de eiwitten
1theelepelzout
1mespuntvanillepoeder of 1 theelepel vanille-essence
milde olijfolie of avocado-olie om mee te bakken
Instructies
Zet de oven op 160 graden
Splits de eieren en bewaar 2 eidooiers
Mix de eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, zoetstof en zout goed door elkaar
Plaats de eiwitten en de eiwitpoedermix in een keukenmachine (of mix met een handmixer) en meng totdat de eiwitten stijf zijn
Meng dan de eidooiers met de vanille en mix dit voor een minuut mee met de stijve eiwitten
Leg bakpapier op een ovenplaat en spuit deze in met olijfolie of avocao-olie
Smeer de ijsschep in met wat olie en schep 2 bolletjes op elkaar op de plaat. Herhaal dit 6 keer voor 6 bollen
Maak na 2 keer scheppen de ijsschep schoon en smeer weer in met olie om de eiwitten beter uit te kunnen scheppen
Zet in de oven voor 15 minuten en laat nog eens 15 minuten staan in de oven om te drogen (anders storten ze direct in)
Houdbaar 4 dagen in de koelkast in een afgesloten doos of 1 maand in de vriezer.
Enjoy!
Notities
De bollen zijn goed van structuur en niet heel ei-erig van smaak. Het originele recept komt uit Hawai en is door een fan van Maria Emmerich omgebakken tot deze heerlijke witte eiwitbollen. Laat even in de reacties weten wat je ervan vindt. Eet gezond, blijf gezond!