Shakshuka Greekstyle
Een heerlijke Shakshuka met griekse invloeden
Ingrediënten
- 2 eetlepels milde olijfolie
- 2 eetlepels olijfolie extra virgin
- 1 grote aurbergine van ongeveer 300 gram
- 4 eieren
- 150 gram fetakaas
- 1 gele ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 eetlepels tomatenpuree
- 0,5 blokje kippenbouillon
- 150 ml kokend water
- 1 theelepel kurkuma
- 0,5 theelepel kaneel
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- peper en zout naar smaak
Instructies
Voorbereiding
- Was de aubergine en snijd deze in blokjes, bestrooi met zout en laat 30 minuten uitlekken in een vergiet om het vocht kwijt te raken. Na deze 30 minuten goed droogdeppen met keukenrol.
- Snij de ui en knoflook fijn en de feta in blokjes
Bereiding
- Verwarm een wok met de milde olijfolie en bak de aubergine goudbruin, dep de olie eraf en laat even staan.
- Verwarm nu een koekenpan met de extra vierge olie en bak de ui en knoflook voor ongeveer 3 minuten
- Kook het water in de waterkoker en los daarin het bouillonblokje op
- Voeg de tomatenpuree, kruiden en kippenbouillon toe in de koekenpan en roer totdat het gaat indikken, voeg dan ook de aubergine toe
- Maak nu ruimte voor de 4 eieren en breek ze voorzichtig eerst in een kommetje zodat je geen schaalresten krijgt in het gerecht
- Dek af met een deksel en laat garen totdat het eiwit gestold is, het eigeel mag zacht blijven
- Voeg dan de blokjes feta toe voor ongeveer 1 minuut en dek weer af met de deksel
- Strooi nog wat oregano en olijfolie over het gerecht
Notities
Fantastisch is dit Oosterse gerecht met Griekse invloeden. Door de aubergine ben je snel en lang voldaan. De kruiden geven je een explosie van smaken in je mond, smullen!!.
Eet gezond, blijf gezond.